Blog 11 # stap 2 hormoon injecties Ovaleap

Gepubliceerd op 25 oktober 2021 om 20:37

Na tien maanden Letrozol was ik vastbesloten, ik wilde verder in het traject. Ik had inmiddels 10 goede pogingen achter de rug. Vanaf de eerste maand werkten de medicijnen goed: ik had elke maand een goede follikel en eisprong gehad. Ik wist dat ik er alles aan had gedaan. Ik was goed met voeding bezig en deed aan acupunctuur. Maar dat alles bleek niet te helpen, ik was inmiddels het vertrouwen in mijn lichaam een beetje kwijt en de bijwerkingen van de medicijnen werden steeds heftiger. 

Mijn man en ik besloten dat we gezamenlijk een gesprek wilden met de arts. We hadden natuurlijk afgesproken dat we dit 12 maanden zouden proberen en we wilden ons niet om laten praten. Daarbij vond ik het ik ook wel fijn dat hij ook een keer vragen kon stellen, je doet dit immers toch samen. Helaas zat door Corona afspraak samen er niet in. We kregen een belafspraak. 

 

Ik had me goed voorbereid, een heel lijstje met punten waarom ik verder wilde. Ik was best zenuwachtig voor het gesprek. We wilden eigenlijk na 6 maanden al verder in het traject, maar elke keer krabbelde ik toch weer terug en dacht ik, we moeten alle kansen aanpakken. Ik had me druk gemaakt om niks want gelijk gaf de arts aan dat ze ons begreep en ze het ook verstandig leek om iets anders te proberen. 

 

Ik mocht dezelfde week nog een HSG onderzoek laten doen. Bij dit onderzoek kunnen ze zien of je eileiders niet dicht zitten. Dit is geen fijn onderzoek en ging bij mij ook niet helemaal zoals het hoort. Mijn lichaam reageerde niet goed op de vloeistof. De conclusie was dat ze het onderzoek niet konden afmaken. Gelukkig hadden ze wel genoeg kunnen zien om te weten dat alles goed was. 

Het onderzoek had ook nog een positief voordeel, want door de contrastvloeistof die ze inspuiten heb je een verhoogde kans om zwanger te raken de komende maanden. Daarbij kon ik gelijk de volgende cyclus beginnen met het spuiten van hormonen. 

 

In dezelfde week als het HSG onderzoek had ik nog een prikuitleg staan. Dit was super fijn, ik heb het niet zo op naalden en spuiten en doordat ik gelijk moest oefenen kwam ik erachter dat het allemaal wel mee viel. Als ik niet daar had geoefend had ik denk thuis een uur met die spuit in mijn handen gestaan. Er hadden overigens ook al lieve vriendinnetjes aangeboden het voor me te doen, maar kan slechts elke avond bij iemand aan de deur staan voor een spuitje. Ik dacht I GOT THIS 💪🏻 en zo geschiedde. Een week of 2 later ben ik gestart. 

 

Ik ben erg blij dat we de stap heb gezet om verder te gaan in het traject. Ik reageer een stuk beter op deze medicatie, buiten een onzuivere huid en heel emotioneel heb ik weinig bijwerkingen. Waar andere heftiger reageren op het spuiten, is het voor mij een hele vooruitgang met de Letrozol pilletjes. 

 

Een ding wat ik geleerd heb in dit traject is dat je goed moet aangeven wat je wilt, jij bepaalt mede het vervolg van het traject maar dan moet je wel duidelijk aangeven wat je wilt. Dit is dus gelijk een klein tipje van mij aan jullie 😉

 

Liefs Joan 


Reactie plaatsen

Reacties

van Bree Kelly
3 jaar geleden

Super knap dat je dit allemaal deelt! Heel veel succes met het traject en hoop het beste voor jullie!