Tips & weetjes

Wat te verwachten tijdens de kraamweek!

Als toekomstige ouders ben je ongetwijfeld opgewonden en misschien zelfs een beetje nerveus over de naderende komst van je baby. De bevalling is een belangrijk moment, maar daarna begint een andere spannende fase: de kraamweek. Dit is een tijd van aanpassing, herstel en nieuwe ontdekkingen voor jou en je baby. In deze blog gaan we dieper in op wat je kunt verwachten tijdens de kraamweek, zodat je beter voorbereid en gerustgesteld bent als het zover is.

Lees meer »

Borstvoeding of flesvoeding - Wat is de juiste keuze?

Bij het verwelkomen van je baby’tje zijn er veel belangrijke keuzes te maken. Eén daarvan is het geven van borstvoeding of flesvoeding aan je baby. Dit onderwerp is al jarenlang onderwerp van discussie en het kan soms lastig zijn om de juiste keuze te maken. Ik denk zelf dat er geen juiste of onjuiste keuze is maar dat je vooral moet doen waar je jezelf prettig bij voelt. Hieronder geef in wat voordelen en overwegingen van beide opties, die ik tegenkwam bij mijn zoektocht.

Lees meer »

Handige tips voor het pakken van je vluchttas!

De komst van een baby is een van de meest bijzondere momenten in ons leven. Als je zwanger bent, is het belangrijk om op tijd voorbereid te zijn, zodat je klaar bent wanneer de grote dag eindelijk aanbreekt. Een van de onderdelen van die voorbereiding is het samenstellen van de vluchttas. Vandaag deel ik enkele tips en suggesties om ervoor te zorgen dat jouw vluchttas niets belangrijks mist en je met een gerust hart naar het ziekenhuis kunt gaan.

Lees meer »

Tips & weetjes # cadeautjes voor de feestdagen

De feestdagen komen er weer aan, dat betekent tijd voor cadeautjes 🎁 waarschijnlijk is het elk jaar weer een opgave om leuke cadeautjes voor je kind/kindjes te scoren! In deze blog ga ik jullie leuke tips geven in 2 leeftijdscategorieën. 

Lees meer »

Tips & weetjes #babyfacts

Zwanger? Gefeliciteerd! Wat weet jij over jullie toekomstige kindje? In deze blog vertel ik 15 dingen over baby’s die jij waarschijnlijk nog niet wist.

Lees meer »

Tips & weetjes #ledikant opmaken

Je baby slaapt het lekkerst als zijn of haar ledikantje goed en comfortabel is opgemaakt. Maar hoe maak je precies een ledikantje goed en veilig op? Wij leggen het jou stap voor stap uit.

Lees meer »

Tips & weetjes #naïf zonnebrand

Kun je een pasgeboren baby insmeren met zonnebrand? 

Ja, een pasgeboren baby kun je insmeren met zonnebrand. Maar baby’s onder de 12 maanden wil je liever uit direct zonlicht houden. Lekker chillen in de schaduw dus. Maar: dit betekent niet dat je baby niet kan verbranden. Ook in de schaduw is er UVA én UVB-straling. Het is dus van belang dat je de huid van je pasgeboren baby optimaal beschermt met zonnebrand, maar denk ook aan UV werende kleding en een hoedje of petje.

 

Lees meer »

Tips & weetjes #FRIGG fopspeen

Nieuw in het House of Moms assortiment de bekende FRIGG fopspeentjes uit  Denemarken. In deze blog vertellen we alles wat je moet weten over deze geweldige fopspeentjes.

Lees meer »

Tips & weetjes #Fertiplanner

Heb jij een onvervulde kinderwens en zit je in een fertiliteitstraject? Dan kan de besloten community van Elke Struiwig en de FertiPlanner jou misschien helpen bij dit zware traject. 

Lees meer »