Gastblog Marieke

Gepubliceerd op 8 januari 2023 om 11:07

Van eigen slecht slapende kindjes naar kinderslaapcoach.

In 2016 ben ik bevallen van mijn eerste zoontje Senn. Het was een bevalling van 16 uur met alle toeters en bellen en uiteindelijk is hij met een keizersnede ter wereld gekomen. We werden naar een paar dagen ontslagen uit het ziekenhuis en gingen lekker naar huis.  Nou ja lekker, daar begon eigenlijk de zware start. Senn huilde veel, wilde veel bij mijn zijn en sliep amper. Zodra ik hem slapend in de box of bed legde was hij gelijk weer wakker. Hij sliep alleen bij mijn man of mij. In de nacht heb ik weken half zittend in bed geslapen. Je bent op, je wil verandering en dan google je suf naar een oplossing.

 

We zijn eerst met Senn naar een osteopaat geweest, hij bleek een verschoven werveltje te hebben, waardoor hij dus pijn had en niet zelf kon slapen. Daarna ben ik stap voor stap het slapen bij mij en ook in de nacht, gaan afbouwen. Steeds meer in een ritme overdag toe aan het werken en na een paar weken hadden we echt een ander mannetje en konden we veel meer genieten.

Er was weer rust en in 2018 raak ik opnieuw zwanger van ons 2e kindje. In 2019 beval ik van Mick, mijn 2de zoontje. Mick wordt met een korte bevalling, maar toch ook weer met een keizersnede geboren. Hij lijkt een tevreden mannetje, tot na een week of twee. Hij begint meer te spugen, huilen en minder goed te slapen. We wachten niet af en gaan daarom al snel naar de osteopaat. Dezelfde symptomen als bij Senn doen zich voor. Ook hier na een behandeling, hadden we een ander kindje.

 

Het slapen ging ook hier niet vanzelf, ik las het boek baby in een Droomritme (Stephanie Molenaar) en ging hier de handvatten uit toepassen.  Zo fijn als je weet hoe het slapen werkt en het effect ervan ziet.

 

Ik ben me er zelf verder in gaan verdiepen, want telkens als ik in de nacht wakker was dacht ik, hoeveel ouders zouden er nu niet met mij wakker zijn?! Ik heb de opleiding gevolgd en mag me nu Droomritmecoach noemen.

 

Ik werk met de Droomritme methoden, responsief en liefdevol werken aan slapen zonder traantjes. Met een holistische kijk naar meerder factoren. Tevens wordt er gewerkt met het ritme wat past bij de leeftijd van je kindje, zodat je op het juiste moment en met de beste tools aan het slapen kunt werken.

 

Je kindje mag het slapen leren, dat gaat echt niet altijd van zelf. Mijn jongens zijn mijn drive om andere ouders te helpen. Dit mag en kan anders, je hoeft niet aan te blijven tobben. Ik gun je weer rust en balans in het gezin.

 

Meer informatie? neem dan een kijkje op mijn Instagram pagina starslaapcoaching. 

 

Liefs Marieke

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.