Gastblog Kimberly

Gepubliceerd op 9 juli 2023 om 19:25

Het begon allemaal met een droom. Ik heb eigenlijk nooit een sterke kinderwens gehad. Als kind was ik er al niet echt mee bezig. Daarnaast zag ik mijzelf nog als een kind, totdat ik op mijn 23e mijn man Dean leerde kennen.

Ik was een wilde meid. Ik hield van nachtjes doorhalen en deed alles wat God verboden had. Ik was wel altijd op zoek naar een vaste relatie, iemand waarmee ik alles kon delen en die net zoveel in de relatie stopte als ik. Ik heb wat vriendjes afgesleten en ik ben in een atheïstisch huishouden opgevoed. Toch heb ik altijd gedacht, God als jij bestaat dan is er toch ergens die ene ware voor mij?

Ik had nogal een lijstje, groene ogen, getint, grappig, lief, trouw. En daar was hij! Dean Marvin Koper. Ook nog een mooie naam. Zou God dan toch bestaan?

Fast forward naar een aantal jaar later. We wisten meteen al dat we wilden trouwen. Hij wilde graag kids. Ik twijfelde nog een beetje. En toen kreeg ik een droom.

Ik zat in een speeltuin voor een prachtig mooi huis. Mijn moeder was binnen aan het oppassen op onze zoon. Ik was,om er eventjes uit te zijn, lopend naar de huisarts gegaan. En daar zat ik te kijken naar mijn huis. Ineens kreeg ik een overweldigend gevoel van gemis. Waarom zat ik voor dat huis? Schiet op, ga naar binnen, naar je kind!

Toen ik wakker werd heb ik het meteen aan mijn moeder verteld. De droom voelde zo werkelijk. Ik dacht: dit moet ik aan iemand vertellen.

Toen de test dan ook positief was wist ik het zeker, ik krijg een zoon. De droom die ik 8 jaar geleden heb gehad, moet wel van God zijn geweest. Want we hadden zonder het te weten een nieuwbouwhuis gekocht. Je raad het waarschijnlijk al, met een speeltuin voor de deur en op loopafstand van de huisarts.

Toch is ons eerste kindje na 11 weken overleden en kreeg ik in september 2021 een miskraam. In het begin blijf je dan achter met heel veel vragen, waarom ik? En wat heb ik verkeerd gedaan? Het was een zware en donkere periode, waarbij het vruchtje niet los wilde komen. Maar tijdens deze periode waren er toch ook hele mooie momenten.

Zo kwamen wij bij de verloskundige vandaan, helemaal radeloos, wat nu? Precies op dat moment kwam mijn schoonvader aangelopen, liep toevallig een ommetje. We vielen meteen in de armen van een vader. Ik weet zeker dat dit geen toeval is en dat dit God geweest moet zijn. Ook hebben we veel steun gehad van alle vrienden en familie die we het verteld hebben. We werden overspoeld met kaartjes en chocolade. Het heeft ons daarnaast ook veel dichter bij God gebracht. Wij konden bij hem terecht met ons verdriet.

Niet veel later werd ik dan toch weer zwanger, was het ons dit keer wel gegund? Met die vraag in mijn hoofd heb ik God gevraagd om mij een antwoord te geven, iets van hoop na die heftige periode. Iets om aan vast te houden, zodat ik niet zo bang zou zijn tussen de echo’s door. Ik sloeg mijn dagboek open die bij mijn bijbel hoort en kreeg de volgende teksten op 2 bladzijdes naast elkaar:

‘Mijn vrede laat Ik jullie na. Die vrede is heel anders dan die van de wereld. Wees dus nooit meer bang of ongerust.’
‭‭Johannes‬ ‭14‬:‭27‬ ‭HTB‬‬

‘Hij lijkt op een boom die aan de oever van een beek staat. Wanneer het jaargetijde ervoor aanbreekt, draagt hij volop vrucht en zijn bladeren verwelken niet. Alles wat deze mens onderneemt, is een succes.’
‭‭Psalmen‬ ‭1‬:‭3‬ ‭HTB‬‬

Op 18 december 2022 is Joshua Yaël Koper geboren in Rotterdam om 13:13


Reactie plaatsen

Reacties

Stephanie ars
8 maanden geleden

Wat prachtig geschreven en wat ben ik ontzettend trots op je/jullie. Heel fijn dat jij je rust heb gevonden bij God en dat jullie nu een prachtig gezin vormen! Ik heb er bewondering voor. Dikke knuffel

Irene Koper
8 maanden geleden

Wat een mooi getuigenis Kim ! Echt bijzonder !
God is met jullie en maakt Zijn beloften WAAR, ook al begrijpen we dingen niet.. Het geeft enorme rust Hem te vertrouwen. Alles zal een bedoeling hebben, en Hij doet alles medewerken ten GOEDE. Zolang we Hem maar liefhebben ♥️

Ingrid van de Ree
8 maanden geleden

Prachtig geschreven, hopelijk biedt dit troost aan anderen. Weet nog zo goed dat je over je droom vertelde. Joshua had even tijd nodig om bij jullie te komen en geboren te worden. Gelukkig is hij nu bij ons. Xxx