Gastblog Kirsten

Gepubliceerd op 24 mei 2021 om 21:13

8 juni 2020 had ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen. Ongeloof, shock en bovenal de gedachte 'Hoe dan? Ik heb toch gewoon een spiraal?!'. 

Die dag belde ik de verloskundige op en legde mijn verhaal uit. Zij gaf aan dit nooit eerder meegemaakt te hebben. Diezelfde avond kon ik nog terecht bij de praktijk voor een echo. Op de echo was niets te zien behalve de spiraal. Conclusie: het was nog te pril om iets te kunnen zien.

 

Ik werd doorverwezen naar het ziekenhuis om de spiraal te laten verwijderen met de kans dat het vruchtje eruit zou komen. Bij dat idee werd ik misselijk, ondanks dat deze zwangerschap totaal niet gepland was. Dit voelde van begin af aan als een wonder dat we niet meer kwijt wilden. 

 

In de weken nadat de spiraal was verwijderd, verloor ik bloed. Ik dacht dit is niet goed. Toen wij na twee weken opnieuw een echo hadden en het verlossende antwoord kregen dat alles goed zat, voelde ik zoveel blijdschap en liefde. 

 

Ik had een relatief makkelijke zwangerschap, alleen bleef ik bloed verliezen. Dit zorgde voor heel veel angst, controles en een periode waarin ik amper naar de wc durfde. Want stel dat er weer bloed komt...

Na 40 weken en 2 dagen kwam ons allermooiste cadeautje op Valentijnsdag ter wereld. De opluchting was zo groot, we hadden haar veilig op de wereld gezet! 

Ik dacht dat ik nu kon genieten, alleen toen sloegen de hormonen toe. Ik voelde geen moedergevoel en alle emoties overvielen mij. Ik was bang dat er iets mis was met mij. Maar helaas is het niet-moedergevoel een onderwerp wat voor veel moeders van kracht is, maar een taboe op heerst. Je moet maar de roze wolk zitten en je moet alles leuk en zalig vinden. Voor iedereen die niet deze roze wolk voelde: het is oké. Jij bent oké en je bent niet raar. Het is niet alleen een kindje wat geboren wordt, maar ook een moeder die geboren wordt. En dit proces heeft tijd nodig.

 

Na 3 maanden van het prille moederschap geproefd te hebben, kan ik zeggen het komt en het groeit. Ik kan mij geen leven zonder Nine meer voorstellen.

 

Liefs Kirsten 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.