Gastblog Jai

Gepubliceerd op 1 juli 2021 om 21:49

Als iemand erover mee kan praten, dat ze er blijkbaar totaal niet op voorbereid was wat allemaal ging komen na de bevalling dan ben ik het wel. Wat er na de heftige bevalling allemaal op ons af kwam had ik nooit kunnen bedenken. Voor af maar goed ook, dat je dit soort dingen van te voren ook niet weet.

18-09-2020 daar was je dan! Onze lieve kleine Noé.

 

Ons kleine meisje opgenomen op de NICU. De artsen hadden het vermoeden dat Noé een infectie had opgelopen. Of dat echt zo was, moest nog blijken uit de onderzoeken die Noé zou gaan krijgen. Preventief waren ze toch gestart met antibiotica. 

 

Ons meisje lag aan de toeters en bellen, zo dat ze haar goed in de gaten konden houden. Dus lekker vrij knuffelen zonder draadjes zat er voorlopig niet in. Haar mooie geboorte pakje wat we hadden uitgekozen kon ze daardoor ook nog niet aan.

 

Maar goed dat boeit je op dat moment allemaal niet. Als het maar goed gaat en ze snel de oorzaak kunnen vinden waardoor ze zo'n moeilijke start heeft gehad. Hoop onderzoeken volgende dat liep op niks uit. Oorzaak van de infectie hebben ze nooit kunnen vinden.

Wonder boven wonder herpakte Noé zich in die twee dagen op de NICU goed en de antibiotica sloeg goed aan. Als ze het zo goed bleef doen mochten we de derde dag gelukkig al naar de Medium Care. Dat was super goed nieuws! Weer een stapje dichter bij huis. 

 

Maar helaas niks was minder waar we zijn in totaal 2 1/2 uur op de Medium Care geweest. Voordat we het wisten waren we weer terug op de NICU. Weer terug bij af. 

 

Noé liet rare schokkerige beweginkjes zien met haar handje. Wat de verpleegster en de kinderarts niet lekker zat. Voor dat we het wisten moest er in eens acuut een echo van Noé haar hersenen gemaakt worden. Ze dachten aan een hersenbloeding. Maar op de echo was gelukkig op dat moment niks te zien . 

 

De volgende morgen weer een hoop onderzoeken en toch maar voor de zekerheid om van alles uit te sluiten een MRI scan . Uren gingen voorbij , wat een spanning en wat maak je je toch zorgen . Die avond om 22:30 was dan het moment dat we te horen kregen, dat ze op de MRI toch helaas wel wat hadden gezien. Ons kleine meisje had dus een tia gehad. En daar door dus helaas wel een kleine hersenbeschadiging opgelopen aan de linkerkant van de hersenen. Dan staat je wereld eventjes stil. Hoe kan dit nu gebeuren?

 

Wat zal dit voor ons meisje in de toekomst betekenen? Daar hadden en hebben ze helaas geen antwoord op. Dat moet de toekomst uit wijzen . Hoe Noé zich gaat ontwikkelen. 

 

Maar we hebben alle vertrouwen en goede hoop dat dit allemaal wel mee zal vallen. Ze heeft al zo laten zien wat voor doorzetter ze is. En zijn we er van overtuigd dat met goede begeleiding en fysio maar vooral heel veel liefde . Wij er met zijn 3e wel komen.

 

Vier dagen later vrijdag 25-09-2020 kregen we dan eindelijk te horen dat we de volgende dag naar huis zouden mogen als Noé het zo goed zou blijven doen. Wat een goed gevoel was dat.

 

Die volgende dag op 26-09-2020 was het dan zo ver lekker naar huis! Tijd om met zijn 3e te gaan genieten en kon onze echte kraam week gaan beginnen! 

 

Natuurlijk hebben we af en toe nog wel last van spanning en bezorgdheid. Hoe Noé het zal gaan doen in de toekomst. ( maar denk dat iedere ouder, ook als je een normale start hebt gehad dit ook wel heeft) Maar voor nu ontwikkeld Noé zich zo als iedere andere baby van haar leeftijd en gaat het goed met ons. Wat genieten we iedere dag van haar! 

 

Liefs Jai 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.