Gastblog Paulien Haagen-Kieft

Gepubliceerd op 9 juli 2021 om 09:46

Zwangerschapsyoga

Van spanning naar ontspanning 

 

Hoi, ik ben Paulien en momenteel zwanger van ons derde kindje. In mijn blog wil ik jullie graag iets vertellen over mijn ervaringen met zwangerschapsyoga, lees je mee?

 

De mensen die mij goed kennen hadden zeker hun bedenkingen, toen ik ze  vertelden dat ik mij voor de zwangerschapsyoga had aangemeld. Maar ja dus..... ik zal het uitleggen..... ;P 

 

Vanuit mijn opleiding als leefstijlcoach kreeg ik de opdracht om een bewegingsactiviteit te gaan doen, waar ik geen ervaring in had. Na even mijn gedachten te laten gaan over welke activiteiten nog mogelijk waren in mijn positie en vooral mijn buikpositie, kwam ik toch op zwangerschapsyoga.

 

De voordelen hiervan:

- ik ben momenteel zwanger

- ik heb het nog nooit gedaan

- Sky-Dive mocht niet wegens de eerste reden.

Na even zoeken online, zag ik dat het dicht in de buurt werd aangeboden. Dus daar ging ik, met handdoek, gymbroek, los shirt en warme sokken. Op weg naar mijn eerste ervaring met yoga.

 

Een mooie, lichte en frisse studio met een leuke relaxte lerares. Precies zoals uit de boekjes. En om eerlijk te zijn was ik best sceptisch; is dit wel wat voor mij? Is het niet te suf? Pas ik wel in zo’n groepje? Maarrrrr..... ik vind het oprecht leuk! En hier en daar ook best pittig qua oefeningen. 

Tijdens de lessen wordt ook aandacht gegeven aan de ontwikkeling van het kindje tijdens zwangerschap, je gevoelens tijdens de zwangerschap, de  gevoelens vanuit de omgeving en ook de uiteindelijke bevalling en periode erna. En door samen met andere zwangere vrouwen daarover te praten kom je tot andere inzichten en opvattingen. Dit geeft toch meer een ‘wij-gevoel’ en een ‘hey-dat-heb-ik-ook-gevoel’, naast de oefeningen die je in spanning en ontspanning brengen. 

 

Kleine noot:  De laatste oefening is de ultieme ontspanningsoefening, liggen op de grond, comfortabel in de kussens, dekentje over je heen oogjes dicht, muziekje aan en je gedachten loslaten. Voor mij zit daar de uitdaging om niet in slaap te vallen......

 

Ow ja.... ik ben dus lid geworden, dus iedere donderdagavond ga ik op pad. Wandelend met Guus in mijn buik, naar de ontspanningstherapie :) 

 

Hebben jullie ook ervaringen met zwangerschapsyoga? En wat deed dat met jou en je kindje?

 

Benieuwd naar jullie ervaringen  

 

Liefs Paulien


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.