Gastblog Puck

Gepubliceerd op 21 maart 2022 om 20:54

De geboorte van Inner Mama

Graag stel ik me aan je voor. Mijn naam is Puck, ik ben trotse moeder van 2 dochters en woon met mijn gezin op de Veluwe. Vanuit mijn fijne studio in Ermelo geef ik (hypnobirthing) zwangerschapscursussen en graag neem ik je in deze blog mee in het ontstaan van mijn bedrijf.

 

Mijn passie en fascinatie voor zwangerschap en geboorte zijn ontstaan nadat ik in 2016 voor de eerste keer zelf moeder mocht worden. Hoe je lichaam zich in negen maanden aanpast aan de baby in je buik en zich voorbereid op de geboorte, ik vind het prachtig. Tijdens mijn eerste zwangerschap was ik vooral rationeel bezig met het vergaren van informatie, lezen en cursussen volgen om me optimaal voor te bereiden. Als echte planner heb ik mijn zaken altijd goed georganiseerd. Echter kwam ik er al snel achter dat een bevalling zich niet laat plannen en dat niet altijd alles gaat zoals gepland of gehoopt. Ik merkte dat ik de focus meer gelegd had op mijn hoofd (kennis) in plaats van op mijn lichaam (gevoel). Hier begon mijn zoektocht naar de inhoud voor de ideale zwangerschapscursus.

Door deze speurtocht kwam ik met verschillende inspirerende vrouwen in contact die mooie zwangerschapscursussen en hypnobirthing gaven. Wat had ik dit graag zelf ervaren als zwangere en hoe geweldig zou het zijn om andere zwangere dames te begeleiden tijdens deze unieke periode in hun leven. Het bleef nu echter alleen bij een droom en pakte na mijn verlof mijn oude dagelijkse leventje weer op. Het idee bleef knagen maar ik had altijd een reden waarom het niet het juiste moment was mijn droom te realiseren om zwangerschapscoach te worden.

 

Begin 2019 bleek ik weer, zeer gewenst, in verwachting. Helaas ging mijn ochtendmisselijkheid niet over en ben ik in totaal 8 maanden lang zwak, ziek en misselijk geweest. De eerste periode was ik hier heel boos, gefrustreerd en verdrietig over. Na 16 weken besloot ik me neer te leggen bij het feit dat ik me misschien wel mijn hele zwangerschap slecht zou voelen en dat ik me ging focussen op waar ik wel controle over had, namelijk mijn gedachten.

 

Ik heb in deze maanden ontzettend veel geleerd over mindfulness en de kracht van je brein en creëerde ik eenexclusief gevoel tijd voor mijzelf en de baby in mijn buik. Echt connecten ... voelen en verbinden met mijn gevoel, lichaam en mijn baby … tijd voor mijn Inner Mama, en zo ontstond de naam voor mijn bedrijf en mijn visie. Zwangere vrouwen op een oprechte manier begeleiden tijdens hun zwangerschap en voorbereiden op een hun bevalling, vanuit positiviteit en vertrouwen. We moeten al zo veel ... laten we van onze zwangerschap een tijd maken die om ons draait en waarin we kiezen voor wat wij willen! Daar staat Inner Mama voor, vertrouwen op jouw innerlijke kracht tijdens de bijzondere reis op weg naar het moederschap en daarna.

 

Wat ik je kan leren is geen ‘truc’, maar de kracht zit hem in de herhaling van oefeningen. Elke vrouw en elke bevalling is uniek en zo zal iedereen iets anders uit de cursus halen en gebruiken tijdens haar zwangerschap en bevalling. Ik gun iedere vrouw een bevallingservaring waar je met een goed gevoel op terug kunt kijken!

 

Liefs,

Puck


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.