Blog #18 ready to rock

Gepubliceerd op 19 januari 2023 om 20:26

Inmiddels zijn we weer een paar maanden verder na mijn laatste blog!

Na een periode van 9 maanden wachten, nieuwe onderzoeken en vooral rust gaan we binnenkort ons icsi traject eindelijk weer hervatten in het uz Gent in België.

Helaas is er uit de onderzoeken in België niks uitgekomen. Maar hierdoor komen we wel in aanmerking voor een nieuwe studie waarbij gebruik wordt gemaakt van EmbryoGlue bij patiënten met herhaalde innestelingsfalen.  Dit wil zeggen, dat we een soort lijm voorafgaand aan de terugplaatsing wordt toegevoegd aan de kweekvloeistof waarin het embryo wordt bewaard. De werkzame stof van EmbryoGlue is hyaluronzuur.

 

Het toevoegen van hyaluronzuur aan de kweekvloeistof zorgt ervoor dat het embryo gemakkelijker kan innestelen in de baarmoeder. Er zijn al vele positieve uitslagen met de EmbryoGlue. Het enige nadeel is, dat we niet zeker weten of we dit “wondermiddel” krijgen aangezien het een studie is waar we aan meedoen. Wij gaan dus heel hard duimen dat wij de lucky ones zijn!

Wat mij ook wat meer rust heeft gegeven, is dat ik dit jaar ben overgestapt van zorgverzekering naar het UMC waardoor we één extra icsi poging vergoed krijgen.

We gaan nu bijna het 3e jaar van onze kinderwens in en het is zwaar. We zijn beide klaar met wachten en de teleurstellingen. Maar we hebben het volste vertrouwen in België en gaan er met volle moed tegenaan, want ergens hebben we het gevoel dat het einde in zicht is en daar houden we ons aan vast!

Ik hou jullie op de hoogte!

 

Liefs Joan


Reactie plaatsen

Reacties

Anita Pas
een jaar geleden

Goh wat spannend allemaal zeg, ik ga duimen voor jullie. Het is jullie zo gegund.
Groetjes en heel veel sterkte.😘