Blog 1 # totstandkoming House of Moms

Gepubliceerd op 31 december 2020 om 00:00

Naast de verkoop van leuke spulletjes ga ik een persoonlijke blog bij houden over onder andere  “de weg naar een kindje”. Ik wil jullie graag meenemen in ons verhaal, in onze weg naar een kindje. 

Hi!

 

Het is zo ver, mijn webshop House of Moms is online. Het begon als een ideetje, “mam zou het niet leuk zijn om een webshop te starten met baby/kinder- spulletjes”. Dezelfde avond zat ik al vol ideeën. Want als bij mij iets in mijn hoofd zit moet ik er gelijk mee aan de slag. Zo gezegd zo gedaan. Later die avond belde ik mijn moeder weer op om te brainstormen, die zag me alweer aankomen. “Als jij iets in je kop hebt, wil je het liefst dat het de volgende dag geregeld is” zei ze.  Uhm Jaaaaa hallo als dat zou kunnen.

 

Mij zoektocht begon met een bedrijfsnaam. Wat een opgave is dat!!! Ik heb hiernaast een sieraden/accessoires webshop en van die naam heb ik achteraf toch wel een beetje spijt. Dus deze fout wilde ik niet nog een keer maken. Ik wilde iets simpels, hips en niet te kinderachtig. Het feit waarom ik namelijk deze webshop wil beginnen, was omdat ik de meeste ‘baby spullen’ suf en kinderachtig vind. Maar goed ik wijk af, daar komen we later op terug. Na veel denken, domeinnamen checken en feedback van anderen heb ik gekozen voor: House of Moms.

 

Ondanks het feit dat ik het altijd een hels karwei vind om een leuk baby/kinder-cadeautje te scoren, vond ik in no-time zoveel leuke groothandels. Dit was een fijne gedachte, hier hoefde ik mij in ieder geval dus niet druk om te maken.

Toen kwam het volgende project het logo, normaal ben ik iemand die het bedenken leuk vind en het uitvoeren aan een ander over laat. Maar nu dacht ik, ik ga het zelf proberen. Er is alleen één probleem: ik heb geen geduld. Dus na wat gevloek, een aantal sites en apps verder toch maar hulp ingeschakeld. Het is uiteindelijk mijn eigen idee geworden maar dan gefinetuned, een strak logo met speels accent. Voor degenen die mij goed kennen weten dat dit logo goed bij mij past omdat panterprint “My life”  is.

 

De laatste stap was het maken van de webshop. De webshop van Fashion-Stuff heb ik toentertijd laten maken. Omdat ik nu al enige ervaring heb met een webshop en ik nu graag zelf de touwtjes in handen wilde hebben, heb ik er voor gekozen om deze webshop zelf te maken. Na twee mislukte pogingen was ik bij de derde poging enthousiast. Ze zeggen wel eens 3x scheepsrecht toch? Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties!! Mocht je op- of aanmerkingen hebben laat het dat gerust hieronder weten in een reactie. Ik wil er namelijk voor zorgen dat mijn webshop zo gebruiksvriendelijk mogelijk is voor jullie.

 

Naast de verkoop van leuke spulletjes ga ik op deze site een persoonlijke blog bij houden “de weg naar een kindje”. Dit is totaal buiten mijn comfortzone en ook wel een beetje spannend. Maar ik merk dat ik er ook veel positieve energie van krijg. Dus hé we proberen het gewoon!!

 

Mocht je het zelf ook leuk vinden om een blog te schrijven voor House of Moms dan deel ik deze graag in de gastblog. Het moet natuurlijk wel te maken hebben met het onderwerp kinderen in welke vorm dan ook. Mocht je anoniem willen blijven voor de lezers kan dit natuurlijk ook. Bij interesse stuur even een mailtje naar info@houseofmoms.nl

 

Voor nu bedankt voor het lezen en tot de volgende blog.

 

Liefs


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.