Blog 10 # afspraak acupunctuur

Gepubliceerd op 26 september 2021 om 20:14

Stap 1 is mijn voeding onder controle krijgen om te zorgen dat mijn cyclus wat meer in balans komt. Na een beetje aanpassen, de 80/20 regel te volgen😉heb ik hier een balans in kunnen vinden. 

 

Stap 2 is om mijn stress wat meer onder controle te krijgen zodat ik beter in mijn vel ga zitten. Tijdens mijn zoektocht kwam ik terecht bij Ilse van Goed Gevoel. Ilse is gespecialiseerd in Acupunctuur bij een kinderwens. 

Acupunctuur is onderdeel van de Chinese geneeskunde. Hierbij worden naalden op zogenaamde acupunctuurpunten in het lichaam gestoken.

 

Voor een zwangerschap is het belangrijk om alles in balans te krijgen. Enerzijds is dat op fysiek niveau; de cyclus moet verbeteren en/of de zaadkwaliteit moet goed zijn. Anderzijds spelen emoties een belangrijke rol. Bepaalde emoties, zoals verdriet of frustratie hebben een negatieve invloed op je lichaam, waardoor de balans verstoord raakt.

De behandelingen van Ilse stimuleren de functie van de eierstokken en verbeteren de kwaliteit van de eicellen, binnen een natuurlijke cyclus en bij vruchtbaarheidsbehandelingen van de fertiliteitsklinieken. 

 

Acupunctuur ondersteunt het immuunsysteem, draagt bij aan een betere spijsvertering (ondersteunt afvallen indien nodig) en vermindert stress. Het geeft verlichting bij menstruatieklachten of hoofdpijn en zorgt voor een regelmatigere cyclus. 

 

Dit verhaal sprak me zo aan dat ik gelijk een afspraak met Ilse heb gemaakt. Ik ben na een uitgebreid intakegesprek dezelfde week nog gestart. De eerste maand heb ik wekelijks een behandeling gehad en dit hebben we afgebouwd naar één keer per maand. Ik heb de behandeling twee cyclussen lang voor mijn eisprong gedaan, om mijn eisprong te bevorderen. Later toen ik een ander traject in het ziekenhuis ben gestart heb ik de behandeling na mijn eisprong gedaan om een goede innesteling te bevorderen. 

 

Wat ik vooral merkte is dat ik wat energieker was en beter in mijn vel zat. Ik had voordat ik bij haar kwam net Corona gehad. Ik was daardoor weer wat meer moe en had mijn voeding ook even op een laag pitje gezet. Mijn voeding heb ik gelijk met de accupunctuur behandeling weer opgepakt. Door de combinatie van voeding en accupunctuur zit ik beter in mijn vel en heb ik weer meer energie. 

 

Zoals ik net al aangaf ben ik een maand of twee geleden een ander traject in het ziekenhuis gestart hier vertel ik in mijn volgende blog meer over. 

 

Liefs Joan 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.