Blog 13# ICSI traject

Gepubliceerd op 30 november 2021 om 18:49

Inmiddels hebben we alweer 2 IUI pogingen achter de rug. IUI is een voortplantingstechniek waarbij opgewerkte zaadcellen kunstmatig in de baarmoeder worden ingebracht. 

 Na deze twee pogingen bleek na wat onderzoek dat ook dit niet de meest effectieve behandeling voor ons is. We kregen te horen dat we de meeste kans hebben bij de ICSI behandeling. Dit scenario hadden we allebei even niet zien aankomen en kwam binnen als een bom. 

 

Onze kansen worden ineens gehalveerd omdat we nu ook IVF overslaan. ICSI is de laatste halte, iets waar ik niet op gerekend had mee te hoeven maken. Misschien beetje naïef van me, maar toen wij dit traject zijn gestart had ik niet verwacht en gehoopt dat we het gehele traject zouden moeten doorlopen. 

 

We hebben nu één maand rust om ons op te laden en mogen bij de volgende cyclus starten met de ICSI behandeling. ICSI is een voortplantingstechniek waarbij één spermacel rechtstreeks wordt ingebracht in een eicel, de bevruchting gebeurt dus kunstmatig.

Of ik er tegen op kijk? Ja deels. Ik ben vooral heel bang wat de bijwerkingen van alle hormonen deze keer weer met me gaan doen. Daarbij hoor ik vaak het gewichtstoename als bijwerking, ik ben al wat kilo’s aangekomen met de vorige behandelingen. En nu zullen veel van jullie zeggen ‘je kunt het hebben’, maar zo voelt het voor mij niet. Het is een opeenstapeling van alles wat erbij komt kijken en wat je maar voor lief moet nemen. En begrijp me niet verkeerd ik heb er écht alles voor over, maar dat maakt het soms niet minder moeilijk. 

 

En dan nog maar te zwijgen over wat het mentaal met je doet. De hormonen hebben mij in ieder geval een ander persoon gemaakt en niet altijd in de goede zin. 

 

Maar ik kijk er ook naar uit, hoe gek het misschien ook klinkt het voelt nu voor de eerste keer alsof we een eerlijke kans krijgen en een stap in de goede richting zetten, namelijk een stap dichterbij een zwangerschap . We grijpen dus deze kans met beide handen aan, gaan de komende maand vooral flink genieten van de feestdagen met elkaar en met familie en gaan dan met goede moed het nieuwe jaar in. 

 

Nieuw jaar nieuwe kansen!!! 

 

Wish us good luck. 

 

Liefs Joan 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Iris Stadhouders
2 jaar geleden

Ik wens jullie alle geluk,,, hopelijk met snel goed nieuws voor Jullie…liefs

Kelly Husson
2 jaar geleden

Heel veel succes en geluk de komende tijd!🙏🏻

Marieke
2 jaar geleden

Wat goed beschreven en herkenbaar, blijf onthouden dat je het super goed doet! Heel veel succes en alle geluk gewenst! Liefs

Desiree
2 jaar geleden

Simone Koning
2 jaar geleden

You can do this😘❤️

Melissa Gijsbrechts
2 jaar geleden

Wat een tegenslagen! Hopelijk heeft 2022 iets heel moois voor jullie in petto!
Heel veel succes en sterkte!!🥰

Bregtje
2 jaar geleden

Ik vind het zo ontzettend moedig dat je jullie verhaal met ons deelt. Ga inderdaad echt genieten deze maand en pak op tijd je rust!! Heel veel succes met wat komen gaat Joan!!

Frieda
2 jaar geleden

Herkenbare gevoelens. Ik reageerde ook heftig op de hormonen. Door alle onrust en spanning viel ik alleen maar af. Icsi heeft voor ons uiteindelijk ons lieve zoontje gebracht. Houd hoop en vertrouwen in je lichaam. Al het geluk gewenst.

Chantal
2 jaar geleden

🙌🌸❤

Manon Flintrop
2 jaar geleden

Heel veel succes gewenst. Hopelijk een nieuw jaar met snel heel mooi nieuws voor jullie! 🍀🍀🍀