Wat te doen in je zwangerschapsverlof!

Gepubliceerd op 13 oktober 2023 om 16:05

Zwangerschapsverlof is een mooie tijd waarin je de gelegenheid hebt om je voor te bereiden op de komst van je kindje en te genieten van de veranderende fase van je leven. 

Ik ben momenteel 36 weken zwanger en officieel met zwangerschapsverlof gegaan. Met de komst van onze kleine meid in het vooruitzicht, rijst de vraag: hoe ga ik mijn tijd invullen in de komende weken?

Graag deel ik een aantal activiteiten en plannen die ik heb gevonden voor mijn zwangerschapsverlof. Natuurlijk is het aan jou hoe je jouw tijd tijdens je zwangerschapsverlof wilt benutten.

Had je zelf nog andere activiteiten of plannen? Laat het me dan weten in de reacties hieronder, zodat ik ze aan mijn lijstje kan toevoegen ;)

 • Maak tijd voor jezelf: Het is belangrijk om tijd voor jezelf te maken tijdens je zwangerschapsverlof. Probeer een rustige plek te vinden waar je kunt ontspannen, mediteren of lezen. Als je geen rustige plek hebt, kun je ook gewoon een wandeling maken in de buitenlucht. 
 • Blijf actief: Probeer fysiek actief te blijven tijdens je zwangerschapsverlof. Ga bijvoorbeeld wandelen of doe zwangerschapsgymnastiek. Dit kan helpen om gezond te blijven en om mentaal en emotioneel fit te blijven.
 • Plan een uitje: Plan een uitje met vrienden of familie tijdens je zwangerschapsverlof. Dit kan een dagje uit zijn of een weekendje weg. Het is belangrijk om sociale contacten te onderhouden, vooral als je niet meer aan het werk bent.
 • Maak tijd voor jouw partner: Zwangerschap kan een drukke tijd zijn voor jou en je partner. Probeer daarom tijd vrij te maken voor elkaar, zodat jullie kunnen praten en samen kunnen genieten van deze bijzondere tijd.
 • Gebruik je zwangerschapsverlof om voorbereidingen te treffen voor de komst van de baby. Voltooi de inrichting van de babykamer, zorg ervoor dat alles gewassen is en dat je alle benodigdheden voor je baby in huis hebt."
 • Onderwijs jezelf: Gebruik deze tijd ook om jezelf te onderwijzen over zwangerschap en kinderverzorging. Hierdoor kan je gerichter keuzes maken tijdens de zwangerschap en daarna. Er zijn veel boeken, artikelen en websites beschikbaar die informatie geven over zwangerschap en de verzorging van een baby.
 • Geniet ervan: Bovenal is het belangrijk om van deze tijd te genieten. Probeer te onthouden dat deze periode in je leven maar één of een aantal keer voorkomt en dat je later met veel plezier en herinneringen terug zult kijken. Probeer daarom zoveel mogelijk van deze unieke ervaring te genieten, zowel de hoogte- als de dieptepunten.
 • Vraag hulp aan anderen: Het is ok om hulp te vragen aan vrienden en familie tijdens je zwangerschapsverlof. Of het nu gaat om hulp bij het doen van boodschappen, het uitlenen van babyartikelen of het oppassen op de baby als je even weg wilt, het is belangrijk om niet bang te zijn om hulp te vragen.
 • Voel je verbonden met andere zwangere vrouwen: Er zijn veel zwangere vrouwen die in dezelfde situatie zitten als jij. Zoek verbinding met hen, of het nu gaat om een zwangerschapsyoga- of -bewegingsgroep, een online forum of gewoon een gesprek met een andere zwangere vrouw in de buurt. Het delen van ervaringen en ondersteuning kunnen een grote steun zijn tijdens deze tijd.       
  Houd er wel rekening mee dat iedere zwangerschap anders is en dat de bovenstaande tips misschien niet voor iedereen van toepassing zijn. Luister naar je eigen lichaam en volg je intuïtie. Wees voorzichtig en hou rekening met je gezondheid en die van je ongeboren kindje. Het allerbelangrijkste is dat je geniet van je zwangerschapsverlof en dat je jezelf de tijd geeft om mentaal en emotioneel voor te bereiden op de grote veranderingen die er aan zullen komen met de komst van je baby. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.