Handige tips voor het pakken van je vluchttas!

Gepubliceerd op 23 oktober 2023 om 11:22

De komst van een baby is een van de meest bijzondere momenten in ons leven. Als je zwanger bent, is het belangrijk om op tijd voorbereid te zijn, zodat je klaar bent wanneer de grote dag eindelijk aanbreekt. Een van de onderdelen van die voorbereiding is het samenstellen van de vluchttas. Vandaag deel ik enkele tips en suggesties om ervoor te zorgen dat jouw vluchttas niets belangrijks mist en je met een gerust hart naar het ziekenhuis kunt gaan.

 

1. Maak een checklist:

Voordat je begint met het inpakken van je vluchttas, is het handig om een checklist te maken. Hierop kun je alle noodzakelijke items noteren en afvinken terwijl je ze inpakt. Dit voorkomt dat je belangrijke zaken vergeet in de haast en stress van het moment.

 

2. Belangrijke documenten:

Zorg ervoor dat je alle belangrijke documenten in je vluchttas hebt, zoals je identiteitsbewijs, verzekeringspapieren, geboorteplan en eventuele medische informatie die relevant kan zijn voor jou en je baby.

 

3. Kleding en comfort:

Denk aan comfortabele kleding voor jou en je partner, inclusief pyjama's, slipjes (tip:grote oma onderbroeken die zitten het lekkerst na de bevalling), eventueel voedingsbeha, (warme) sokken en comfortabele outfits om naar huis te gaan. Vergeet niet om ook wat toiletartikelen, such as een tandenborstel, tandpasta, shampoo, conditioner, deodorant en andere persoonlijke verzorgingsproducten mee te nemen zoals bril, lenzen en lenzenvloeistof. 

4. Babybenodigdheden:
Voor je baby raden we aan om rompertjes, outfits voor de thuiskomst, mutsjes, jasje en dekentjes in je vluchttas te doen. Vergeet ook niet om een autostoeltje mee te nemen, want je zult het nodig hebben om veilig naar huis te kunnen rijden.

Tip: Neem babykleding mee in de maat 50 en 56. Je weet tenslotte van tevoren niet hoe groot je kindje straks precies is.

 

5. Telefoon/ camera en opladers:

Je wilt waarschijnlijk tijdens en/of na de bevalling foto’s maken van je kleintje dus dan is het wel belangrijk dat je telefoon/ camera en opladers bij de hand hebt.

 

6. Entertainment:

Hoewel je het grootste deel van je tijd waarschijnlijk in het ziekenhuis doorbrengt met het verwelkomen en verzorgen van je baby, kan het handig zijn om wat entertainment mee te nemen om jezelf en je partner bezig te houden tijdens de wachttijd. Denk aan boeken, tijdschriften, een tablet met je favoriete films of tv-series.

 

7. Snacks:

Het kan zijn dat je tijdens de bevalling wat energie en voeding nodig hebt. Vergeet dus niet om wat lichte snacks mee te nemen om jezelf op te peppen, denk aan bijvoorbeeld Dextro energy en energierepen. Vergeet ook geen rietjes of fles met drinktuit mee te nemen. 

8. Extra's voor comfort:

Wat extra comfort kan vaak van pas komen, vooral tijdens de bevalling. Overweeg het inpakken van een kussen, een oogmasker, oordopjes of iets anders wat jou kan helpen ontspannen en comfortabel te blijven. (maar denk bijvoorbeeld ook aan een kersenpittenzak of warmtekussen tegen de weeën) 

 

9. Last but not least een muntje voor de rolstoel:

Er is niks zo vervelend dan in het ziekenhuis staan zonder muntje voor de rolstoel.

 

Het inpakken van de vluchtkoffer is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op de komst van je baby. Door het maken van een checklist en ervoor te zorgen dat je alle essentiële items hebt ingepakt, kun je met een gerust hart naar het ziekenhuis gaan en je richten op de prachtige gebeurtenis die op het punt staat plaats te vinden.

Mochten jullie nog tips hebben, laat ze dan hierachter in de reacties!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.